הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
16/01/22 09:43
10.78% מהצפיות
מאת וואלה!
ספרו לנו על המתנה הכי שווה שקיבלתם ליום ההולדת - ואולי תזכו בגיפט קארד על סך 1,000 ש"ח לקניות בסניפי רשת חצי חינם
16/01/22 14:16
10.78% מהצפיות
מאת וואלה!
מדד השירות של רשות שוק ההון: ילין לפידות מדורגת במקום הראשון במדד שירות הלקוחות של רשות שוק ההון, עם ציון 86 במדד שביעות רצון והמלצת הלקוחות, וציון 100 במדד זמני המענה הטלפוני
16/01/22 14:06
8.82% מהצפיות
מאת וואלה!
איך נלחמים בהתייקרות? אחת השיטות היא בעזרת צרכנות נבונה - ובמקרה הזה גם מתקדמת. למרבה המזל, במקביל לעליות המחירים צצו לא מעט אתרים ואפילו אפליקציות להשוואת מחירים, כדי שנוכל להחליט לבד אם הנסיעה לחנות מרוחקת יותר או הזמנה מאתר סחר אחר, שווה לנו את החיסכון. ריכזנו עבורכם מספר אתרים שיכולים לסייע לחסוך
16/01/22 12:54
6.86% מהצפיות
מאת וואלה!
הלמ"ס: התוצר המקומי הגולמי עלה ב-2.7% בחישוב שנתי כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עוד עולה כי ההוצאה על הלבשה והנעלה, טקסטיל לבית, כלי עבודה ובית קטנים חשמליים, מוצרי בידור ופנאי וחפצים אישיים עלתה ברבעון השלישי של 2021 ב-2.8%, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) מפרסמת אומדן שלישי לרבעון השלישי לשנת 2021 של החשבונות הלאומיים. מהודעת הלמ"ס עולה כי התוצר המקומי הגולמי, במחירים קבועים ולאחר ניכוי השפעת העונתיות, עלה ברבעון השלישי של שנת 2021 ב-2.7% זאת לעומת הרבעון השני אז עמד התוצר המקומי על 2.5% באומדן הקודם. בלמ"ס מציינים כי העלייה המתונה יחסית מוסברת גם על ידי הירידה ביבוא מכוניות נוסעים לעומת הרבעון השני של שנת 2021. זאת על אף שמכוניות הנוסעים אינן מיוצרות בארץ, המיסים על היבוא בכלל ועל מכוניות הנוסעים בפרט הם חלק מהתמ"ג, וכך הירידה במיסים על היבוא תרמה לירידת התמ"ג.
16/01/22 08:02
4.9% מהצפיות
מאת וואלה!
שר האוצר אביגדור ליברמן התארח בחמישי האחרון במועדון העסקי-אקדמי של אגודת הידידים של אוניברסיטת תל אביב, לשיח אחד על אחד עם העיתונאי בן כספית. במהלך האירוע שהתקיים בהובלת נשיא האגודה אמנון דיק והמנכ"לית עו"ד עדי אולמרט, שר האוצר שטח את משנתו הכלכלית וכן התייחס לסוגיות הבוערות ובכללן התפשטות האומיקרון, המצב הפוליטי והמדיני. האירוע נפתח בדברי ברכה של נשיא האוניברסיטה פרופ' אריאל פורת.
16/01/22 08:11
4.9% מהצפיות
מאת וואלה!
קונסול ישראל בניו יורק אסף זמיר, הגיע ארצה לביקור בדיוק לחגיגות המשפחתיות לרגל יום הולדתה של חמתו אריאלה ורטהיימר. זמיר רעייתו מאיה ורטהיימר ובתם אסיה, העלו סרטון משפחתי חמוד של שירה באמבטיה וזכו להמון תגובות נלהבות.
16/01/22 09:01
4.9% מהצפיות
מאת וואלה!
את ריזיק פגשתי בשבוע שעבר ביוניקורן וותיק בת"א. הוא מפתח אוטומציה אנרגטי בן 33 מכפר קטן בצפון. העברית שלו קצת משובשת, אבל הראש היזמי עובד שעות נוספות וכבר יש לו ברזומה שני סטארט אפים שלא התרוממו ועוד המון המצאות בשרוול. ריזיק הוא סיפור הצלחה פנטסטי. בכפר שלו אין מודעות לעולם ההייטק. רק שלושה חבר'ה מהיישוב הלכו ללמוד מחשבים והעובדה שכילד הגיע לחוג מחשבים בנצרת, התקבל לתכנית נוער מצטיין ומשם הגיע לטכניון, היא לא פחות מפלא. גם לרן, 33, היה מזל. מחשבים לא היו בכלל בתודעה בשכונת ילדותו באשדוד. הוריו, שזיהו שהוא נמשך לתחום הטכנולוגי, קנו מחשב פשוט הביתה והוא חקר אותו לעומק ולמד לבד לתכנת. מכיוון שלא הייתה אז מגמת מחשבים בתיכונים בעיר, הוא הסתפק בביולוגיה ורק אחרי השחרור משירות קרבי בצבא, התחיל ללמוד מדעי המחשב. היום הוא מנהל קבוצת פיתוח ביוניקורן תל אביבי. אנחנו מתפעלים מסיפורי הצלחה יוצאי דופן כאלה, וכמו של הקיבוצניקית מהצפון שהתגלגלה בדרך לא דרך להייטק, או המושבניק מהדרום שעבר מחיי הלילה בתל אביב בעקבות חבר למשרת QA, והשתלב בחברה גלובאלית. אבל אין לאף אחד אין מושג כמה אנשי טכנולוגיה מבטיחים אנחנו מפספסים בדרך בגלל פערי ההשכלה, מערכת חינוך כושלת, המצב הסוציואקונומי בבית והמיקום הגיאוגרפי. נתוני הלמ"ס מוכחים אמפירית את מה שכולנו רואים סביבנו: צעירים שגדלו בבתים מבוססים להורים משכילים במרכז הארץ, לומדים לתארים טכנולוגיים, (חלקם אחרי שירות צבאי ביחידה טכנולוגית), משתלבים בהייטק, והאופק התעסוקתי שלהם מובטח ומרופד בלא מעט כסף. לעומתם, מי שגדל בפריפריה החברתית או הגיאוגרפית, למשפחה קשת יום, שהוריו אינם משכילים, נדון לעמוד מהעבר השני של גדרות היוניקורנים, להשתכר פחות, הרבה פחות, ולהשתייך למה שנדיר האקרמן, ההייטקיסט הגנרי של "ארץ נהדרת", מכנה מעמד "היוזרים", אלה שמשתמשים בטכנולוגיה (ואפילו זה לא תמיד), אבל לא עובדים בה.
16/01/22 12:34
4.9% מהצפיות
מאת וואלה!
נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, הוציא ביום חמישי האחרון הודעה דרמטית לעובדים בשירות המדינה בה נאמר כי מעתה על עובדים בשירות המדינה יהיה אסור להקליט אחד את השני ועובד שיעשה כן עובר עבירת משמעת. "בשנים האחרונות הולכת ומתפשטת תופעה בשירות המדינה, בה עובד מקליט עובד אחר כאשר הוא צד לשיחה. תופעה זו יוצרת מצב בו עובדים לא יכולים לדבר באופן חופשי ופתוח במקום העבודה ובתוך כך גורמת לחוסר אמון בין העובדים, פוגעת במרקם יחסי העבודה ועלולה אף לפגום במערך התקין של שירות המדינה". כתב הנציב.