הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
26/06/22 08:57
13.58% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על פי החשד, הנחקר הציב שני מטעני חבלה שפצעו ארבעה אנשי שירות אחרים בבסיס. הפנטגון מסרב בשלב זה למסור פרטים נוספים https://www.google.com/maps איש חיל אוויר אמריקאי נעצר על ידי רשויות אכיפת החוק הצבאיות בקשר למתקפה באפריל האחרון נגד בסיס צבאי אמריקאי בצפון סוריה, שפצעה ארבעה אנשי שירות אמריקאים.
"במסגרת חקירה מתמשכת, ב-16 ביוני, נלקח איש חיל אוויר למעצר בעקבות תקיפה בכפר הירוק שבסוריה. לאחר עיון במידע בחקירה, קיבל המפקד בשטח את ההחלטה להכניסו למעצר לפני משפט. כך על פי הצהרה שסיפקה ל-CNN אן סטפאנק, דוברת חיל האוויר.
רשת CNN דיווחה לראשונה מוקדם יותר החודש כי צבא ארה"ב חוקר האם איש השירות האמריקאי הצית חומר נפץ בהתקפה פנימית על הבסיס האמריקני הקטן בצפון סוריה שפצע ארבעה אנשי שירות באפריל.
הפנטגון מסרב לחשוף פרטים נוספים בשלב זה. "לא נפרסם את שמו של הפרט. זה מוקדם מדי בתהליך עבור כתב אישום.", נכתב בהצהרה. הצפי הוא שניתן יהיה להגיש כתבי אישום במהלך השבועות הקרובים.
בתחילה אמרו גורמים אמריקאים כי הם מאמינים שהמתקפה ב-7 באפריל נגרמה מירי עקיף על הבסיס באופן דומה לתקיפות רקטות ומרגמות שבוצעו באזור על ידי קבוצות מיליציות. עם זאת, שבוע לאחר מכן, בהצהרה צבאית נאמר כי לאחר "חקירה נוספת" התקיפה נחשבת לתוצאה של "הצבה מכוונת של מטעני חבלה על ידי אדם לא מזוהה באזור אחזקת תחמושת.״
חומרי הנפץ שבהם נעשה שימוש תוארו ל-CNN על ידי שני גורמים רשמיים כ"לא זניחה" עם כוח פיצוץ רב יותר מרימון יד. אחד הפקידים אפיין את חומרי הנפץ כ"דרגה צבאית".
הגורמים אמרו כי התקיפה התרחשה באמצע הלילה וחשפו צילומי אבטחה המראים שני מקרים של דמות שנעה במהירות. לא ברור אם שני קטעי הצילומים מראים את אותו אדם.
ארבעת אנשי השירות הפצועים אובחנו וטופלו בפגיעות מוח טראומטיות לאחר הפיצוצים, אך חזרו לתפקיד מאוחר יותר באפריל.
26/06/22 12:00
11.52% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אל״מ (מיל׳) צביקה שיוביץ יחליף את אל״מ (מיל׳) מיכאל משיח בניהול יחידת סמך מסווגת במשרד הביטחון צילום: דובר צה״ל על פי פרסום ברשומות הממשלה, אל״מ (מיל׳) צביקה שיוביץ יחליף את אל״מ (מיל׳) מיכאל משיח בניהול יחידת סמך מסווגת במשרד הביטחון. משיח מכהן כמפקד היחידה מאז 2015, לאחר שהחליף את אל"מ (מיל.) מרדכי בן עמי. שיוביץ יכנס לתפקידו בנובמבר השנה.
מרדכי בן עמי לימים התמנה לנהל את חברת תומר, חברה ממשלתית לפיתוח מנועים לטילים. בן עמי, בעברו, פיקד על מינהלת צוללות הדולפין. משיח, גם הוא איש צוללות בעברו ועבד מספר שנים גם באמ״מ, אגף המיוחדות של המשרד העוסק, על פי פרסומים זרים, גם בתשתית הגרעין של ישראל.
26/06/22 08:20
11.11% מהצפיות
מאת IsraelDefense
את הגדוד החדש יוביל סא"ל צ'מברליין א' אסמינו. ב-2021 הזמינה הפיליפינים 12 תותחים מאלביט Philippine Army Facebook official page | https://en.wikipedia.org/wiki/File:Philippine_Army_ATMOS_15mm_SPH.jpg דובר צבא הפיליפינים , אל"מ Xerxes Trinidad, אמר בהצהרה ביום שישי כי גדוד ארטילרי מספר 10 הופעל על בסיס 12 תותחי ATMOS 2000 שנרכשו מאלביט ב-2021.
את הגדוד החדש יוביל סא"ל צ'מברליין א' אסמינו. "בתור תותחנים, אל לנו לשכוח את המאפיינים שהופכים אותך לטוב ביותר - מהירות ודיוק. מהירות במתן תמיכה באש הנחוצה לחיילים ודיוק בפגיעה במטרות ייעודיות בלבד והימנעות מנזק אגבי."
על פי הפרסום, התותחים מצויידים, בין היתר, בטעינה אוטומטית ומערכות ניווט אינרציאליות.
26/06/22 09:34
10.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
כושר הנשיאה של מטוס בלוגה הוא 51 טונות, לטווח של 4,000 ק"מ
יישום צבאי למטוס איירבוס בלוגה, אחד מכלי הטיס הגדולים בעולם, המשמש להטסת חלקים גדולים של מטוסי איירבוס ברחבי אירופה והעולם.
תאגיד איירבוס הקים חברת תעופה מיוחדת AIR BELUGA TRANSPORT עבור לקוחות צבאיים, חלל, אנרגיה, ארונוטיקה, הטסת ציוד ימי וסיוע הומניטרי, לכל אלו פתרונות להטסת סוגי מטענים גדולים וכבדים במיוחד.
הטיסה הראשונה כבר התקיימה להטסת מסוקים תוצרת איירבוס מצרפת ליפן עבור לקוח שלא זוהה. בדרך לטוקיו נחת המטוס לתדלוק בפולין, ברוסיה ובקוריאה הדרומית.
MILITARY AWEROSPACE AND ELECTRONICS מוסר שכל ששת מטוסי הבלוגה יימסרו לחברת התעופה החדשה. הדגם המשוכלל XL יכול לשאת שני כנפיים של מטוס נוסעים A350.
כושר הנשיאה של מטוס בלוגה הוא 51 טונות, לטווח של 4,000 ק"מ. מטוסי בלוגה מבוססים על מטוס הנוסעים A330-200, מנועי רולס רויס, למטוס יש מבנה מיוחד עם קוקפיט מונמך ותא נוסעים מוגבהה ומורחב כדי לשאת מטען גדול וכבד.
בשל צורתו המיוחדת קראו למטוס על שם הלווייתן בלוגה.
26/06/22 16:47
9.47% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סוף סוף ישראל תתחיל לאסוף נתוני PNR ו-API בהתאם לתקנות אירופה והחלטת האו״ם. זאת, לאחר עיכוב של כמעט שמונה שנים בקידום ההחלטה bigstock היום (א) אישרה הממשלה את החלטה מספר 4684 להקמת מרכז נתוני תעופה לצורך קבלת מידע אישי מחברות התעופה על אודות נוסעים בטיסות הנכנסות, היוצאות או העוברות במדינת ישראל. המשמעות היא שכעת מתחילים שני תהליכים מקבילים - פרסום מכרז טכני לרכש מערכת מחשוב תומכת והליך חקיקה בכנסת. בסיום שני תהליכים אלו, המרכז יתחיל לעבוד.
במסגרת ההחלטה, יוקצו 134 מליוני ש״ח להקמת המרכז ועוד 50 מליוני ש״ח בשנה לטובת התחזוקה שלו. ״הקמת המרכז, תפעולו ואחזקתו ימומנו באופן שווה ממקורותיהם של הגורמים הבאים: שירות הביטחון הכללי, משרד ראש הממשלה (תל אביב), משטרת ישראל, רשות המסים, רשות האוכלוסין וההגירה, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משרד הבריאות ומשרד האוצר.״, נכתב בהחלטה.
על הקמת המרכז ותפעולו תהיה אחראית רשות המיסים. הסיבה לכך היא שברשות המיסים הקימו לפני מספר שנים מרכז מודיעיני לצרכי גביית מיסים. לכן, יש שם את כל התשתיות הנדרשות לניהול מרכז נתוני תעופה.
אילו נתונים יאספו?
נתוני API – Information Passenger Advanced כוללים פרטים בסיסיים מאומתים המופיעים במסמכי הנסיעה של נוסע, המונפקים על ידי מדינות כגון דרכון, וכן נתונים על אודות הטיסה. נתונים אלה נאספים על-ידי חברות התעופה לצרכיהן, וכוללים בין היתר: שם הנוסע, תאריך לידה, מין, לאום, סוג תעודת הזיהוי (דרכון, דרכון זמני, ויזה) ומספרה, המדינה שהנפיקה את תעודת הזיהוי.
נתוני Record Name Passenger כוללים מידע רחב יותר, שחברות תעופה אוספות במהלך עסקיהן הרגיל, לצרכיהן, ונתונים אלה עשויים להשתנות מחברה לחברה בהתאם לצרכיהן התפעוליים. מדובר במידע אישי לא מאומת הנמסר באופן וולונטארי על ידי נוסעים בעת הזמנת טיסה.
המידע כולל בין היתר: מספר טלפון סלולרי, כתובת דוא"ל, אמצעי התשלום, כתובת למשלוח חשבונית, תאריכי הנסיעה, מסלול הנסיעה, נתוני הכבודה (מספר תיקים, משקלם), היסטוריית הנסיעות של הנוסע ועוד.
מדוע ישראל מקימה את המרכז?
ובכן, משתי סיבות. ראשונה, ביטחונית. שב״כ שאחראי על סיכול טרור ומרגלים רוצה לדעת מי מגיע לארץ בטרם הטיסה ממריאה ממדינת ניכר. יתרה מכך, נתונים אלו מאפשרים בדיקת דפוסי פעילות של אדם. בשילוב מערכת זהות ביומטרית לצילום פנים במעברי גבול , יותר קל לעלות על מרגלים או טרוריסטים.
שניה, בגלל האו״ם. החלטה משנת 2017 של האו״ם קובעת כי כלל המדינות באו״ם צריכות להקים מערכת כזו, לאסוף נתוני PNR ו-API ולשתף מדינות אחרות. זאת, מכיוון שטרור הוא תופעה חובקת עולם וחוצת מדינות. כך גם העלמת מיסים או הונאות פיננסיות.
לא רק או״ם. גם אירופה. בשנת 2004 האיחוד האירופי הסדיר בדירקטיבה את סמכות המדינות החברות באיחוד האירופי לחייב את חברות התעופה להעביר לידיהן נתוני API. בשנת 2016 האיחוד האירופי אימץ דירקטיבה בדבר השימוש בנתוני PNR לצורך מניעה, זיהוי, חקירה והעמדה לדין בגין עבירות טרור ופשיעה חמורה.
בישראל החלו דיונים נושא כבר בשנת 2014. וכמו בישראל, ההחלטה התעכבה. דיווחנו באפריל השנה כי רשות המיסים עיכבה את פרסום מכרז הרכש הטכני. מדוע? שאלה פתוחה. זאת, למרות שהמדינה שילמה למשרד ייעוץ שיכתוב את המכרז. לצד זאת, גם משרד המשפטים עיכב את הליך החקיקה הנדרש. רק ב-30.3.2022, פורסם תזכיר חקיקה מטעם משרד המשפטים.
כעת, כאמור, אישרה הממשלה בשלהי ימיה את ההחלטה להתקדם במכרז ובחקיקה. כנראה, בגלל לחץ אירופאי וגם לחץ של שב״כ לקבל את הנתונים הללו.
26/06/22 13:51
8.64% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מפעיל אחד יכול לתפעל רובוט כשבידו טלפון נייד או מחשב לוח, טאבלט, ויוכל לשלוטו בהפעלת כמה כלים בו-זמנית | אב-טיפוס של הרובוט הצליח לפעול בניסויים במנהרה שאורכה 1.5 ק"מ Courtesy of South Korea's Agency for Defense Development זרוע המו"פ של צבא קוריאה הדרומית השלימה מחקר ראשוני לקראת פיתוח רובוט מנהרות אוטונומי, וכבר נוסה אב-טיפוס.
הפיתוח הוא בשת"פ עם הסוכנות לפיתוחי רכבי שטוח של צבא ארה"ב, ונמסר לדפנס ניוז שהרובוט החדש יתקדם בתוך מנהרה אפילו ללא שיועבר אליו מידע מוקדם, יגלה ויזהה איומים בתת-קרקע וימפה את המנהרה בשלושה ממדים. הרובוט יצוייד בבינה מלאכותית ותוכנה לזיהוי ומעקב אחר איומם תת-קרקעיים.
מפעיל אחד יכול לתפעל רובוט כשבידו טלפון נייד או מחשב לוח, טאבלט, ויוכל לשלוטו בהפעלת כמה כלים בו-זמנית. הרובוט יתבסס על ניווט GPS אך יוכל לפעול גם ללא GPS במנהרה או במערה בעומק רב.
בקוריאה הדרומית כבר פועל אב-טיפוס של הרובוט, שהצליח לפעול הניסויים במנהרה שאורכה 1.5 ק"מ, לזהות מכשולים תת-קרקעיים, עצמים שונים באזור רוויי קרינה וגם למפות את המנהרה בשלושה ממדים.
ציוד מסוג זה חיוני לצבא קוריאה הדרומית בגלל הנוהג של קוריאה הצפונית לחפור מנהרות ומערות בעומק האדמה לצרכים צבאיים. עד כה גילו בדרום את מיקומן של ארבע מנהרות ענק בצפון.
26/06/22 09:31
7.82% מהצפיות
מאת IsraelDefense
רייתיאון טכנולוגיות ונורת'רופ גרומן קיבלו כל אחת חוזה המשך לפיתוח אב טיפוס. המטרה ליירט את הטיל בשלב הגלישה של הטיסה Courtesy Photo, U.S. Navy | dvidshub רייתיאון טכנולוגיות ונורת'רופ גרומן זכו כל אחת בחוזה להמשך פיתוח מיירטים נגד נשק היפרסוני בתחרות בהובלת הסוכנות להגנת טילים, כך על פי הודעת החוזה של הפנטגון ב-24 ביוני.
כל חברה זכתה בחוזה שהוענק בעבר ליצירת אב טיפוס מהיר. מה שמביא את שווי החוזה הכולל עד כה לסביבות 61 מיליון דולר לכל מתמודדת, על פי הודעת החוזה.
בנובמבר 2021, סוכנות MDA בחרה בשתי החברות יחד עם לוקהיד מרטין לתכנן את ה-Glide Phase Interceptor להגנת טילים היפרסוניים אזוריים. מאז, החברות נכנסו לשלב "עיצוב קונספט מואץ".
המיירטים נועדו להתמודד עם נשק היפרסוני בשלב הטיסה שלו. אתגר הנדסי, שכן הטילים יכולים לנוע יותר מפי חמישה ממהירות הקול ויכולים לתמרן, מה שמקשה על חיזוי מסלול הטיל.
המיירטים יתוכננו כך שיתאימו למשחתות הנוכחיות של חיל הים האמריקני Aegis Ballistic Defence. המיירט ישוגר ממערכת אנכית סטנדרטית שתשולב במערכת הנשק Baseline 9 Aegis.
לוקהיד אמנם לא זכתה בחוזה להשתתף בשלב הבא בתחרות ה-GPI, אך היא מתחרה מול ריית'און בפיתוח טילים היפרסוניים מונעי סקראמג'ט כחלק מתוכנית ה-Hypersonic Air-breathing Weapon Concept המנוהלת על ידי חיל האוויר ו-DARPA .
לוקהיד היא אינטגרטור המערכות המוביל עבור מה שיהיה הטיל ההיפרסוני ההתקפי הקונבנציונלי של חיל הים והנשק ההיפרסוני לטווח ארוך של הצבא. נורת'רופ גרומן עיצבה את המנוע לשני הטילים. לוקהיד גם מפתחת את הנשק ההיפרסוני של חיל האוויר AGM-183A.
ב-MDA מסבירים ל-Defense News באימייל כי לסוכנות עדיין יש את היכולת למשוך את לוקהיד בחזרה למאמץ ה-GPI מאוחר יותר "במידת הצורך".
נורת'רופ החלה בדחיפה לפיתוח יכולת טילים היפרסוניים בשנת 2019 כאשר הפנטגון קבע את היכולת ההיפרסונית בראש סדר העדיפויות. באותה שנה, לוקהיד מרטין פרצה דרך במתקן חדש באלבמה שנועד לפיתוח, בדיקה וייצור נשק היפרסוני. אף אחת מהחברות לא הגיבה לבקשות אתר החדשות בקשר לכתבה.
MDA לחצה על כפתור ההשהיה במאמץ ליירוט הנשק ההיפרסוני בקיץ 2020. זאת, כדי להבין אם ניתן להתגבר על האתגרים ההנדסיים בדרך. השנה, הסוכנות נקטה בצעדים כדי להתקדם שוב וקיבלה משוב מהתעשייה שאישרה כי יירוט בשלב הגלישה הוא משהו שניתן לעשות "ואנחנו לא צריכים לפחד לעשות את זה".
לפני כשנה שינתה הסוכנות את גישתה ליירוט כלי נשק היפרסוניים, כשהיא בחרה להתמקד ביירוט נשק היפרסוני בשלב הגלישה של הטיסה, שם הם הפגיעים ביותר.
הסוכנות תתמקד תחילה במתן יכולת לחיל הים. "אם זה יצליח", אומרים בסוכנות, "נוכל להעביר את זה לסוללה היבשתית כדי להגן על דברים אחרים מפני סוג כזה של איום היפרסוני".
26/06/22 09:44
7.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המשרד להגנת הסביבה המליץ למשטרה, המנהלת את האירוע, על הסתגרות של הבתים הנמצאים בקו ראשון של קרבה למקום השריפה צילום: ג׳וואד חוראני, המשרד להגנת הסביבה בעקבות שריפת המחסנים בחיפה שהכילו גגות אסבסט: המשרד להגנת הסביבה המליץ למשטרת ישראל להורות על הסתגרות הבתים בקו הראשון באזור השריפה
בעקבות השריפה במחסנים באזור תעשייה בחיפה, שבה הייתה מעורבות גם לשריפת גגות אסבסט בשטח נרחב, המליץ המשרד להגנת הסביבה למשטרה, המנהלת את האירוע, על הסתגרות של הבתים הנמצאים בקו ראשון של קרבה למקום השריפה. זאת, כאמצעי זהירות, על אף שבשלב זה, כיוון הרוח אינו פונה לשכונות מגורים.
מפקחי מחוז חיפה של המשרד להגנת הסביבה נמצאים בשטח השריפה ופועלים בתיאום משטרת ישראל וכבאות והצלה לישראל.
במסגרת מאמצי הכיבוי, הגיעו קצפי כיבוי אל נחל סעדיה. המשרד הנחה את רשות נחל קישון לערוך דיגומים למי הנחל, ויפעל בשיתוף הרשות בהתאם לממצאים.
מוקד החירום של המשרד להגנת הסביבה והצוות במחוז חיפה של המשרד פועלים מול כלל הגורמים הרלוונטיים, בהם משטרת ישראל וכבאות והצלה לישראל, לשמירה על איכות האוויר ובריאות תושבי האזור. המשרד יבדוק את נסיבות האירוע ויפעל בהתאם לסמכויותיו.