הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
22/01/24 09:00
13.38% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בחברת רפאל סירבו למסור פרטים נוספים אודות סטטוס פיתוח פרוייקט נשק הלייזר מערכת ''מגן אור'' / צילום: דוברות משרד הביטחון מערכת נשק לייזר "מגן אור", הנמצאת עדיין בשלבי פיתוח ברפאל, פרוסה בגבול רצועת עזה, אך היא עדיין לא מבצעית ועדיין איננה מיירטת מטרות.
דברים ברוח זו אמר יו"ר דירקטוריון רפאל השר לשעבר ד"ר יובל שטייניץ לעיתונאית ליאור קינן. לדבריו "פרסנו את 'מגן אור' מול עזה, וזו קפיצת דרך ביכולות. הכנסנו אותה לפעולה חוץ מלהפעיל את היירוט עצמו".
בחברת רפאל סירבו למסור פרטים על פרוייקט נשק הלייזר, אלא שהסטטוס הנוכחי הוא שהמערכת נמצאת בתהליך להיות מבצעית עד סוף שנת 2025.
מערכת "מגן אור" מבוססת על לייזר חשמלי ולא כימי. המטרה היא להגיע לעוצמת אלומת קרן לייזר של 100 קילו-וואט, ואז יגיע טווח היירוט לחמישה ק"ח ויותר.
בהמשך תפותח יכולת ליירט רחפנים באמצעות קרן לייזר, והחזון לעתיד הוא נשק לייזר מוטס על כלי טיס ליירוט מטרות אוויריות.
22/01/24 10:49
12.68% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ייצור השריון יוסיף עשרות משרות חדשות למפעלי הייצור בערים ניוקאסל וטלפורד By Ministry of Defence - https://www.defenceimagery.mod.uk/, OGL v1.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=128866842 טנקי המערכה הבריטיים CHALLENGER-3 יקבלו מערכות שריון חדישות ומתקדמות שישפרו את מיגון הצוותים ושרידותם במלחמה.
נחתם חוזה עם ריינמטאל BAE מערכות יבשה (RBSL) לייצור השריון החדיש עבור הטנקים הבריטיים. משרד ההגנה הודיע שטנקי צ'לנג'ר-3 הם התרומה החשובה לעוצמת כוחות היבשה של נאט"ו.
ייצור השריון יוסיף עשרות משרות חדשות למפעלי הייצור בערים ניוקאסל וטלפורד, והיצרנים מקווים גם להזמנות ליצוא לחו"ל.
קולונל ווילמ ווט, הממונה על תכנית השריון החדש, אמר ל-UK DEFENSE JOURNAL שהמלחמה באוקראינה עוררה מודעות לאיום נשק נ"ט שבידי הצבא הרוסי, ומכאן התכנית לחידוש השריון המגן על השריונאים המאיישים את טנקי המערכה צ'לנג'ר-3.
22/01/24 10:56
12.68% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אחרי ארה״ב, גם גרמניה תספק פגזי טנקים לישראל | עד עתה, גרמניה סיפקה לישראל בעיקר אספקה רפואית וציוד הגנתי
גרמניה עומדת לספק לישראל פגזי טנקים לסיוע במלחמתה ברצועת עזה. אתר החדשות הגרמני הידוע "דר שפיגל" (Der Spiegel) מדווח כי ממשלת גרמניה נענה לבקשת ישראל לספק לה 10,000 פגזי טנקים בקליבר 120 מ"מ, תוצרת החברה הגרמנית ריינמטאל.
לדברי דר שפיגל, הקנצלר הגרמני ומשרדי ההגנה והחוץ של גרמניה דנים בנושא מאז חודש נובמבר 2023 וכעת הסכימו באופן עקרוני לעשות זאת. אולם, "אישור רשמי" טרם ניתן והאתר מציין כי גם שגרירות ישראל בברלין נמנעה מלהגיב בנושא זה.
עד עתה, גרמניה סיפקה בעיקר לישראל אספקה רפואית וציוד הגנתי. שני הצדדים הסכימו לשמור על שתיקה בנוגע לבקשה לאספקת נשק קטלני מכיוון שישראל אינה מעוניינת לחשוף את מגבלותיה הצבאיות.
מכיוון שאין ביכולת התעשייה הגרמנית לספק את התחמושת באופן מידי, החלופה היא שצבא גרמניה יספק את התחמושת מתוך המלאים שלו. כך, בקשת ישראל תבוצע באופן מידי והתעשייה תוכל למלא מחדש את מחסני הצבא הגרמני בתוך שישה עד שמונה חודשים.
נזכיר כי באמצע חודש דצמבר 2023 אישרה מחלקת המדינה האמריקאית אספקת כ-14,000 פגזי טנקים בקליבר 120 מ"מ בשווי של 106.5 מיליון דולרים לישראל מתוך המלאי של צבא ארה"ב.
22/01/24 14:03
10.21% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אספקה זו היא המשך להזמנה רב-שנתית קיימת לתמיכה ותחזוקת מערך הרק"מ של צה"ל קרדיט: קבוצת אימקו קבוצת אימקו (Imco) הישראלית הודיעה כי קיבלה הזמנה ממנהל הרכש (מנה״ר) במשרד הביטחון לייצור ואספקת חלקי חילוף לרכבי הקרב המשוריינים (רק"מ) של צה"ל בשווי של כ-30 מיליון שקלים.
ההזמנה המיועדת לאספקה במהלך שנת 2024 היא בהמשך להזמנה רב-שנתית קיימת לתמיכה ותחזוקת מערך הרק"מ של צה"ל מול משרד הביטחון וחלק מצרכיו השוטפים של צה"ל וצרכיו במסגרת מלחמת "חרבות ברזל".
קבוצת אימקו היא ספקית של מנהלת המרכבה והרק"מ (מנת"ק) במשרד הביטחון. החברה מעורבת בפיתוח דורות של כמה מקווי הרק"מ המתקדמים ביותר, כולל טנק המרכבה ונגמ"שי נמ"ר ואיתן.
באמצעות חברות-הבת בתחום הביטחוני מספקת קבוצת אימקו ערכות הכוללות, בין היתר, רתמות, תיבות חשמל, ומערכות ניהול וידאו מתקדמות לפלטפורמות הרק"מ של צה"ל, וביניהם נגמ"שי הנמ"ר והאיתן וטנקי המרכבה לדורותיהם.
במסגרת עסקה זו תספק אימקו חלקי חילוף שהם מרכיבים בתוך הערכות הנ"ל.
22/01/24 13:24
9.51% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עודד טורג'מן, מנהל תחום סייבר SOC בבזק בינלאומי, מדבר על כמה מגמות בהן נחזה בשנת 2024 a person trying to pay a ransom with Bitcoin in a tense office setting | chat.openai.com שנת 2023 גדושת אירועי סייבר קטנים וגדולים ועם כניסתנו לשנת 2024, חשוב לעצור רגע ולבחון מה המגמות בעולם הסייבר והסכנות האורבות לנו בשנת 2024. עודד טורג'מן, מנהל תחום סייבר SOC בבזק בינלאומי, מדבר על כמה מגמות בהן נחזה בשנת 2024 ואיך לשפר את החוסן מפני נוף האיומים המתפתח
בינה מלאכותית תיקח חלק משמעותי במתקפות
בשנת 2023 החל עידן חדש של פשיעת סייבר מתקדמת בה התחלנו לראות כיצד הבינה המלאכותית משנה את חוקי המשחק של התקיפות. השימוש בכלים עם בינה מלאכותית יוצרת מסייע לתוקפים ומספק להם אמצעים פשוטים לשיפור שלבים רבים במתקפות שלהם.
בשנת 2024 פושעי הסייבר יסתמכו על הגידול באיכות הכלים מבוססי ה- AI והכלים אותם יוכלו לרכוש ויגבירו את תחכום הפעילויות שלהם. הפריצות תהיינה ממוקדות ומוסתרות יותר, כאלה שתוכננו להתחמק מבקרות אבטחה חזקות ויהפכו לגמישות יותר על ידי הפיכת כל טקטיקה במחזור התקיפה ליעילה יותר.
הצמיחה בפעולות פשיעת-סייבר-כשירות (CaaS) והופעתה של הבינה המלאכותית היוצרת מסייעות משמעותית לגורמי האיום השונים להוציא לפועל מתקפות סייבר.
תקיפות גנריות לא הולכות לשום מקום
השיטות ה"קלאסיות" לפריצות לארגונים לא הולכות להיעלם – להיפך. הן מתפתחות ומתקדמות ככל שהתוקפים מקבלים גישה ליכולות חדשות כמו למשל בתחום איומי סייבר מתקדמים ומתמידים (APT). כ אני צופה פעילות רבה יותר בקרב מספר הולך וגובר של קבוצות שעוסקות באיומי APT.
קבוצות פשיעת הסייבר יגוונו את המטרות והשיטות שלהן ויתמקדו במתקפות מתוחכמות והרסניות יותר, בין היתר, במתקפות מניעת שירות וסחיטה. גם "מלחמות הטריטוריה" של פשיעת הסייבר ממשיכות, כאשר קבוצות תקיפה רבות מתבייתות על אותן מטרות ופורסות גרסאות של מתקפות כופר, לעיתים תוך 24 שעות או פחות.
המתקפות יתמקדו בתעשיות קריטיות
במהלך השנים האחרונות הייתה עלייה מסיבית במתקפות כופר, מה שהפך כל ארגון – ללא קשר לגודל או התעשייה – למטרה. ועדיין, כאשר מספר הולך וגובר של פושעי סייבר משיק מתקפות כופר לצורך רווח כספי, קבוצות של פשיעת סייבר מתחילות למצות במהירות מטרות קטנות ופשוטות יותר לפריצה.
בשנת 2024 והלאה, אני צופה כי הגישה של התוקפים תהיה ללכת על כל הקופה והם יתמקדו בתעשיות קריטיות כמו בריאות, פיננסים, תעבורה וספקי שירותים – כאשר פריצה כזאת תהיה בעלת השפעה שלילית ניכרת על החברה ותשיג לתוקפים תשלום משמעותי יותר. כמו כן, התוקפים ירחיבו את שיטות הפעולה שלהם ויהפכו את הפעולות לממוקדות, תוקפניות והרסניות יותר.
עלייה בהיקף פרצות אבטחה לא ידועות (zero day)
ארגונים המרחיבים את מספר הפלטפורמות, היישומים והטכנולוגיות שהם מסתמכים עליהם לצורך פעולות עסקיות יומיומיות, מספקים ללא יודעין לפושעי הסייבר הזדמנויות ייחודיות לחשוף ולנצל נקודות תורפה בתוכנות שלהם.
ניתן לראות בשנה האחרונה מספר שיא של פרצות אבטחה שלא היו ידועות קודם לכן (zero day) ונקודות חולשה שכיחות (CVE) חדשות שצצו בשנת 2023 והמספר עדיין עולה.
בהינתן הערך של פרצות zero day עבור התוקפים, אני צופה שנראה יותר סוכני zero day – קבוצות פשיעת סייבר שיימכרו חולשות zero day לקונים בקהילת פשיעת-הסייבר-כשירות בדארקנט. גם פרצות שהפכו לידועות (N-days) ימשיכו להוות סיכונים משמעותיים עבור ארגונים.
תוקפים בודקים את השטח ומגייסים מתוך הארגון
ארגונים רבים משדרגים את טכנולוגיית האבטחה ומאמצים טכנולוגיות ותהליכים חדשים כדי לחזק את האבטחה שלהם. בקרות משופרות אלו מקשות על התוקפים לחדור לרשת מבחוץ ולכן הם מוכרחים למצוא דרכים חדשות להגיע למטרות שלהם.
כתוצאה משינוי זה, צפוי כי התוקפים ימשיכו לבצע בדיקות איכות (shift left) של הטקטיקות, איסוף המודיעין והחימוש שלהם וקבוצות פשיעה יתחילו לגייס עובדים מתוך הארגונים שהם מתמקדים בהם לצורך קבלת גישה ראשונית.
התמקדות באירועים גלובליים משמעותיים
אני כי בעתיד הקרוב נראה וב תוקפים שינצלו התרחשויות גיאופוליטיות והזדמנויות המונעות מאירועים משמעותיים, כמו הבחירות בארה"ב והאולימפיאדה בפריז שיתרחשו ב-2024. גורמים עוינים תמיד התמקדו באירועים גלובליים גדולים, אך כעת עומדים לרשותם גם כלים חדשים – במיוחד שימוש בבינה מלאכותית יוצרת – שיתמכו בפעילויות שלהם.
המלחמה שפרצה בישראל ב- 7 באוקטובר היא מגה אירוע, המשמש להגברה משמעותית של מתקפות סייבר בין תומכי ישראל ומתנגדיה, אך גם תגביר את מלחמת הסייבר בין המדינות.
התגברות מתקפות ה- 5G
עם הגידול בהיקף המחשבים, המכשירים הניידים והרכיבים המחוברים לרשת (IoT לדוגמא), פושעי הסייבר בוודאות ימצאו הזדמנויות חדשות לניצול.
כאשר התקנים רבים יותר מתחברים לרשת בכל יום, צפוי שפושעי הסייבר ינצלו אף יותר את המתקפות המחוברות. מתקפה מוצלחת נגד תשתית 5G יכולה בקלות לשבש תעשיות קריטיות כמו נפט וגז, תעבורה, בטיחות הציבור, פיננסים ובריאות.
צמצום שטח התקיפה של ה-TTP
באופן בלתי נמנע, התוקפים ימשיכו להרחיב את אוסף הטכניקות, השיטות והתהליכים (TTPs) שלהם כדי לפגוע במטרותיהם. עדיין, גורמי האבטחה יכולים להשיג יתרון על ידי מציאת דרכים לשבש את הפעולות הללו.
בעוד מרבית העבודה היום-יומית הנעשית על ידי צוותי אבטחת הסייבר קשורה לחסימת האינדיקטורים של החולשות (IOC), ישנו ערך רב בהתבוננות מקרוב בשימוש הקבוע של התוקפים ב-TTPs, מה שיעזור לצמצם את שטח התקיפה ולמצוא את הנקודות המשמעותיות שיש להגן עליהן.
22/01/24 08:53
9.15% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בעניין סעודיה: שר החוץ הסעודי פייסל בין פרחן אל-סעוד אמר ביום א' בראיון ל-CNN שלא תהיה נורמליזציה עם ישראל ללא "החייאת" הנושא הפלשתיני״
צה"ל עומד להרחיב את פעילותו באזור חאן יונס למרחבים נוספים ולהגביר את הלחץ על הנהגת חמאס. במקביל נולדות הצעות חדשות למתווה הסדר, הצדדים מביעים התנגדות, ובכל זאת יש שיחות וגישושים, בעיקר מכיוון וושינגטון.
ראש הממשלה דחה על הסף הצעות של חמאס להפסיק את הלחימה, ואמר: "אם נסכים לדרישות חמאס אז חיילינו נפלו לשווא ולא נוכל להחזיר את המפונים. לא נסכים לכך".
העיתון וול סטריט ג'ורנל העלה הצעה למתווה שלבים, שאף הוא בשלב זה נתקל בהתנגדות הצדדים.
על פי הדיווח של וול סטריט ג'ורנל, ארה"ב, קטאר ומצרים מאיצות בישראל ובחמאס להצטרף ליוזמה דיפלומטית, שתחילתה שחרור חטופים והיא אמורה להוביל ליציאת כוחות צה"ל מהרצועה וסיום הלחימה.
עסקה זו היא בת 90 יום ובשלבים: הפסקת לחימה תמורת שחרור אזרחים חטופים ומחבלים בבתי הכלא בישראל, שחרור חיילות וגופות חטופים שנהרגו ושחרור מחבלים אסורים, ושלב שלישי – נסיגת כוחות צה"ל ושחרור יתר החטופים.
אף לא אחד מהצדדים מסכים לתנאים אלו. טאהר אל-נונו, יועץ תקשורת של חמאס, אמר שאין התקדמות אמיתית, ואילו גורמים ישראליים לא הגיבו לפניות של העיתון האמריקני. ובכל זאת, לדברי העיתון, יש נכונות אצל שני הצדדים לדון במסגרת הזאת, והמתווכים "עובדים קשה" כדי לסגור פערים.
ובעניין סעודיה: שר החוץ הסעודי פייסל בין פרחן אל-סעוד אמר ביום א' בראיון ל-CNN שלא תהיה נורמליזציה עם ישראל ללא "החייאת" הנושא הפלשתיני. "אנו זקוקים ליציבות", אמר, "ותהיה יציבות רק באמצעות פתרון הבעיה הפלשתינית. מה שאנו רואים עתה הוא שישראל מרסקת את עזה, את האוכלוסיה האזרחית, זה מיותר לחלוטין, זה לא מקובל ויש להפסיק את זה".
שר הביטחון יואב גלנט אמר אתמול שהפעילות הצבאית בחאן יונס תתרחב בקרוב למקומות נוספים. השר ביקר בטייסת 100 בבסיס חצור, טס מעל הרצועה, ואמר אחרי כן: "פטריות העשן של הטנקים, התותחים ומטוסי חה"א יכסו את שמי עזה עד שנשיג את מטרותינו".
לוחמי אוגדה 98 השמידו אתמול את המנהרה שבה הוחזקו כ-20 חטופים בחאן יונס. מנהרה שאורכה 870 מטרים, עומקה 20 מטרים ובה מכשולים, מטענים, ודלתות הדף. הלוחמים חקרו את פרטי המנהרה והשמידו אותה.
זרוע הים השתתפה אתמול בתצפית ובתקיפת מטרות של ארגוני טרור ברצועה. אנשי חיל הים זיהו מבנה שבו ארבו מחבלים לכוח צה"ל ובשת"פ עם לוחמי חטיבה 179 הסירו את האיום. צלפי עוצבת הקומנדו חיסלו מחבלים ולוחמי חטיבה 55 איתרו אמל"ח במבנה של חמאס. צק"ח 401 חיסל 15 מחבלים.
22/01/24 08:32
8.45% מהצפיות
מאת IsraelDefense
רשת של מתווכים פלסטינים וישראלים פעלה לאתר פלסטינים המעוניינים בהיתרי כניסה לישראל ולגבות מהם את התשלום עבורו אילוסטרציה | משטרת ישראל היחידה המרכזית במחוז ש"י בשיתוף משטרה צבאית חוקרת ויחידת יהלום של רשות המיסים הביאו להפללתם ומעצרם של 14 חשודים בסחר בהיתרי כניסה לישראל לפלסטינים תמורת תשלום.
במהלך השנה האחרונה מתנהלת ביחידה המרכזית במחוז ש"י פרשייה במסגרתה התנהלה חקירה סמויה בשיתוף מצ"ח ויחידת יהלום ברשות המיסים, כנגד מספר חשודים, ביניהם גם מספר קצינים וחיילים בשירות פעיל ובדימוס, בחשד להנפקת היתרי כניסה לישראל לפלסטינים בהיקף רחב תמורת תשלום של אלפי ש"ח להיתר.
חקירת המשטרה העלתה כי החשוד המרכזי בפרשייה, תושב סח'נין בן 53, סחר בהיתרי כניסה לישראל לפלסטינים תמורת כסף דרך בנו שהינו חייל בקבע המשרת במעבר שער אפרים, באמתלה של כניסה לישראל לשם עבודות חקלאיות במרחב התפר.
עוד עלה בחקירה כי החשוד הפעיל רשת של מתווכים פלסטינים וישראלים שתפקידם היה לאתר פלסטינים המעוניינים בהיתרי כניסה לישראל ולגבות מהם את התשלום עבורו.
עם המעבר לשלב הגלוי של החקירה, פשטו שוטרי ובלשי מחוז ש"י ביחד עם חוקרי מצ"ח על בתיהם של החשודים בפרשייה ביישובים שונים בארץ ובשטחים ועצרו 14 חשודים לחקירה.
החשודים הועברו לחקירה במשרדי הימ"ר בחשד לעבירות של קבלת דבר במרמה, שוחד ותיווך בשוחד של עובד ציבור, איסור הלבנת הון וסחיטה באיומים – כל אחד עפ"י חלקו בעבירות האמורות.
בהמשך היום בהתאם לממצאי החקירה, יובאו מי מהעצורים לדיון בבקשה להארכת מעצרם בבית משפט השלום בירושלים.
22/01/24 09:03
8.45% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הפתרון של אסטרוסקייל יסייע להתגבר על המגבלות שנובעות מכך שלוויינים משוגרים כיום לחלל עם אספקה מוגבלת של דלק קרדיט: אסטרוסקייל חברת אסטרוסקייל ארה״ב חתמה על הסכם עם חיל החלל האמריקני (USSF) בהיקף של 25.5 מיליון דולר לתכנן ולספק לחיל לוויין ייעודי שתפקידו תדלוק לוויינים שנגמר להם הדלק בחלל.
אב טיפוס של הלוויין החדש - APS-R - שמתוכנן כלוויין סטנדרטי שגודלו לא יעלה על גודלה של משאבת דלק סטנדרטית, יסופק בשנת 2026.
חיל החלל האמריקני הוא גוף של הצבא האמריקני המתמקד בפעילות בחלל. זהו האגף החדש הראשון מאז הקמתו של חיל האוויר האמריקני העצמאי בשנת 1947. הגוף אורגן כשירות צבאי במחלקת חיל האוויר, אחת משלוש המחלקות הצבאיות במחלקת ההגנה.
״האפשרות של תדלוק באוויר שינתה לחלוטין את המשוואה לגבי משך ומרחק המשימות עימן מתמודדים כלי תעופה", אמר נשיא ומנכ"ל אסטרוסקייל ארה״ב, רון לופז.
APS-R יישא ויעביר דלק הידרזין לחללית ׳הלקוח׳, במקום שזו תצטרך לתמרן לכיוון אתר תדלוק, נתון שיאפשר את המשך פעילותה ללא הפרעה.
הפרוייקט ממומן על ידי שותפות ציבורית-פרטית, כש- 25.5 מיליון דולר מגיעים מ- USSF וכ-12 מיליון דולר יסופקו על ידי אסטרוסקייל ארה״ב ושותפים וספקים של החברה.
פעילותה של אסטרוסקייל ישראל מתמקדת כיום בתכנון, ייצור והרכבה של מערכות חלל למשימות של התקרבות ועגינה בין לוויינים ומשימות שירות ללוויינים בחלל.